Adventskalender

Adventskalender


Kerst met Linus is weer op tv. Een heerlijke serie die je doet verlangen naar Scandinavië, naar kerstmis en naar sneeuw. Noortje zag de eerste aflevering en kwam op het idee een adventskalender te maken net als de kinderen in de serie, zo eentje waarvan je elke dag een raampje mag openen. Dus vanmiddag gingen we aan de slag. Nu had ik natuurlijk tijdens het maken foto’s moeten maken zodat iedereen die zou willen het makkelijk kan namaken, maar we gingen zo op in het tekenen en knutselen dat er van foto’s maken niets meer is gekomen. Je zult het moeten doen met het eindresultaat en een korte omschrijving van onze aanpak.

Wij gebruikten:
– twee stevige stukken wit papier (ongeveer A4formaat)
– doorschijnend gekleurd papier
– Oost-Indische inkt
– waterverf en ecoline
– snijmesje

Van de vellen papier knipten we de vormen van de kalender, de zijpanelen plakten we vast. Met Oost-Indiche inkt tekende ik een stal en een paar huisjes, met veel raampjes. Daarachter hier en daar wat bomen en in de lucht sterren. Noortje kleurde het geheel in met verf en ecoline. De raampjes sneed ik open met een mesje en de plekken waar later de vouw komt kerfde ik al wat in zodat het vouwen later makkelijker gaat. De grote ster boven de stal sneed ik uit. Ook maakte ik vakjes in de lucht zodat er genoeg raampjes zijn tot 25 dec. Ook in de zijpanelen zitten vakjes. Ik nummerde elk vakje in willekeurige volgorde.
Aan de achterkant van de kalender plakten we achter elk toekomstig raampje een gekleurd stukje vliegerpapier. Noortje maakte een tekening van het kindje in de kribbe en Jozef en Maria om achter de grote staldeuren te plakken. Daarna lieten we alles goed drogen en nu staat de kalender op de kast met twee open deurtjes, nog 23 te gaan…

+ There are no comments

Add yours