Blokkenmannetjes

Blokkenmannetjes


blokkenmannnetjesJe kent het vast wel, een papiertje in drieën vouwen, een deel voor het hoofd, een deel voor het lijf en een deel voor de benen. Je tekent het hoofd en geeft het papier dan door aan de volgende die het lijf tekent en daarna tekent iemand anders de benen. Bij het openvouwen van het papier zie je pas hoe je poppetje geworden is. Zoiets hebben wij gedaan met een aantal blokken uit de blokkendoos die al tijden niet meer gebruikt werd door de kinderen.

Tije heeft eerst wat oefentekeningen gemaakt op een papiertje, wat losse hoofdjes, een paar lijfjes en wat benen. Daarna heeft hij de tekeningen op de oude blokken getekend. Wel hebben we eerst aangegeven waar de nekjes doorlopen en de lijfjes zodat later alle verschillende tekeningen goed op elkaar passen. Ik heb voor Tije de figuren die hij met potlood had getekend mooi overgetrokken met een watervaste pen. Het idee was dat we ze later nog met aquarelpotloden zouden inkleuren en schilderen maar het resultaat was nu al zo leuk dat Tije het hier bij wil laten. Noortje is nog wel druk in de weer met kleurtjes dus als haar blokkenmannetjes af zijn zal ik nog een extra foto plaatsen.

Zelf kwam Tije met het idee ook de boven en onderkant van de blokken (de kopse kanten) te betekenen waardoor hij nog meer mannetjes kon maken.

van oude blokken uit de blokkendoos leuke figuren maken

+ There are no comments

Add yours