Dit gaat over onze kinderen!

Dit gaat over onze kinderen!


Wethouder De Jonge

Ot in gesprek met Wethouder De Jonge

Het was gisteren een lange zit zeker voor alle kinderen die aanwezig waren en zich 4 uur lang stil hebben gehouden en hebben meegeluisterd. Het ging over hen, dat wisten ze en dat maakte het ook dat ze zo stil en aandachtig konden meeluisteren. De raadsvergadering van gisteren is terug te beluisteren op de site van de gemeente. Ot komt ongeveer na 1:50 uur aan het woord.

Het is nogal wat. Een wethouder die komt met een nieuw beleidsplan en daarbij geen rekening houdt met de geldende wetten. Mevr. Selma van de Stichting Christenen voor onderwijsvrijheid kwam met een mooi vergelijk.

Stel u plaatst een dakraam en voor dat dakraam bent u niet vergunningsplichtig en bent u niet meldingsplichtig. Dat dakraam zit in uw dak en u bent hartstikke blij met dat dakraam. Twee weken later komt er een brief vanuit de gemeente die zegt: ‘Wij zijn van plan een nieuw beleid ten aanzien van dakramen te gaan voeren dat zal afwijken van het landelijke beleid en wij willen even met u komen praten over uw dakraam. En ons voornemen is om dat dakraam weer uit uw dak te krijgen want bij nader inzien vinden wij dat deze toch niet op deze plek zou moeten zitten.’

Wat doet de gemiddelde Nederlander dan en wat doet de gemiddelde Rotterdammer? Die staat op zijn achterste benen. En dat gaat alleen nog maar over een dakraam.

Dit gaat over onze kinderen!

Raadsvergadering