Feest

Feest


Vandaag was het feest! Tije en Ot zijn allebei in augustus jarig maar omdat we dan in Zweden hopen te zijn kunnen we geen feestje geven rond hun verjaardag daarom deden we het vandaag. Het is best lastig wat je als thuisonderwijzer moet doen met kinderfeestjes omdat het meestal de kinderen uit de klas zijn die worden uitgenodigd. Onze thuisonderwijsweg is niet de gangbare en dat merk je ook goed als het gaat om kinderfeestjes. Het is best lastig hoe je daar op een andere manier vorm aan kunt geven.

Onder thuisonderwijzers gebeurt het steeds meer dat de kinderen met elkaar een feestje vieren. Eigenlijk is het een gewone ontmoeting waarbij de moeders en ‘siblings’ aanwezig zijn. Het gebeurt ook wel dat er een workshop wordt georganiseerd ter ere van een verjaardag. Toen Noortje 6 werd wilde ze graag een knutsel feest geven, we hebben toen een aantal Rotterdamse thuisonderwijs gezinnen uitgenodigd om een middag te komen knutselen. Reuze gezellig.

De jongens wilden echter graag een feestje met kinderen uit de wijk, heel leuk maar ook duidelijk anders. Op welk kinderfeestje komen kinderen van 6,7 en 11 samen om feest te vieren?

Vandaag was het zover. Vanmorgen bakte Ot een chocolade taart die hij versierde met marsepein. Tije wilde graag een appeltaart dus die heb ik geholpen met het maken van een geweldige grote appeltaart.

Het feest was gezellig, ondanks de verschillende leeftijden hebben de kinderen leuk met elkaar gespeeld. We zijn met elkaar gaan bowlen, hebben het Cubb spel gespeeld, hebben taart gegeten en als avondeten broodjes knakworst en ijs toe.

 

+ There are no comments

Add yours