gestrand

gestrand


De reis leek zo voorspoedig te gaan. Maandagochtend vroeg vertrokken we richting het Noorden. We kwamen op tijd aan in Puttgarden bij de boot, we reden zonder problemen langs Kopenhagen en zo over de brug Zweden binnen. Maar toen ging het mis, even voorbij Malmo, de auto leek geen zin meer te hebben om ons nog verder te brengen. Gelukkig bleef hij nog wel rijden en konden we de eerste afslag nemen. We belandden in het plaatsje Ängelholm aan de kust. Daar werden we vlot geholpen en ’s avonds stond de auto bij een garage en zaten wij in een hotel.

Gisteren zou de auto gerepareerd worden en zouden we rond vijf uur verder kunnen. Wij vermaakten ons op het strand en in een speeltuin, gingen op tijd een pizza eten en stonden om vijf uur klaar bij de garage. Het bleek allemaal wat tegen te zitten, het zou nog wel twee tot drie uur duren. Dat konden we ook nog wel overzien al zouden we dan wel heel laat op onze bestemming aankomen. Nu moesten we dus weer een paar uur dakloos doorbrengen. We ontdekten een bowlinghal waar we in elk geval onderdak hadden, een uur lekker bezig waren en daarna nog een tijd op een bank wat konden uitrusten. Rond acht uur kwamen we opnieuw bij de garage. Het bleek tegen te zitten en het zou nog wel een paar uur duren voor het klaar was. Tije en Noortje vielen inmiddels bijna om van de slaap en wij zouden een nacht doorrijden ook niet trekken, dus gingen we opnieuw naar het hotel.

Inmiddels is het 1 augustus. Vandaag is Tije jarig. We hadden het vieren van zijn verjaardag wel wat anders voorgesteld, toch zijn de kinderen lekker opgewekt en vrolijk. Het grote kado konden we gisteren avond nog uit de achterbak van onze auto halen zodat de jongens nu heerlijk lego aan het bouwen zijn op de hotel kamer. Het wachten is nu op de garage. Nog twee uurtjes en dan staan we opnieuw op straat. Hopelijk is de auto dan dus klaar en kunnen we onze reis voortzetten.

 

 

+ There are no comments

Add yours