Herfst knutselen

Herfst knutselen


knutselen heftstAl een paar weken verzamelen de kinderen allerlei dingen die ze vinden op de straat, echte herftrommel zeg maar. Het leuke is dat we door het uitlaten van Max veel meer buiten komen en onze wijk op een andere manier leren kennen. We wisten al wel dat er een grote kastanjeboom was maar nu lopen de kinderen er dagelijks langs er rapen ze de gevallen kastanjes op. Ook ontdekten we een Hazelaar een eindje verderop daar konden we dus hazelnoten rapen. Verder verzamelden ze een heleboel mooie gekleurde blaadjes. Vandaag zijn we aan het knutselen gegaan met al dat leuke spul. Hier de resultaten:

Herfstkettingen:

Deze maakten we met al het verzamelde spul, een stevige draad en leuke houten kralen. Ook hebben we verschillende herfstbladeren gedroogd en ze daarna geplastificeerd. In de geplastificeerde herfstbladeren hebben we twee gaatjes gemaakt en met een dunne draad hebben we de bladeren aan elkaar bevestigd tot een lange ketting. Vooral als de zon erdoorheen schijnt ziet dat er erg mooi uit. Een paar jaar geleden hebben we wel eens gedroogde herfstbladeren met behangerslijm direct op het glas geplakt. Ook dat werkte heel mooi met het invallende licht van buiten.

Kastanjerups:

Van al die kastanjes hebben we een paar rupsen gemaakt. Met een lange spijker en hamer hebben de kinderen eerst zelf een gat geslagen door de kastanje daarna hebben we met een dikke naald en stevige draad de kastanjes aan elkaar geregen. Aan het begin en einde van de rups hebben we een kraal gebruikt die van voren ook direct het neusje is.

 

Spinnenweb weven:

Echt origineel is het niet maar het blijft toch leuk om zo’n web te weven zeker als je al een grote spin hebt die erin kan gaan wonen. Ook hier begonnen we met het doorboren van de kastanje. We maakten drie gaten door de kastanje heen en prikten daar lange sateprikkers doorheen. Bij het wikkelen van de draad moet je telkens ook even rond de prikker wikkelen anders blijven de draden niet goed op hun plek zitten.
DSC_7394