Herfst knutselwerk: spinnen

Herfst knutselwerk: spinnen


herfst knutselenErgens op internet had ik deze grappige knutsel spinnen gezien, gemaakt van dennenappels. Toen Noortje na een boswandeling met een verzameling dennenappels thuiskwam leek het ons een leuk idee zelf aan de slag te gaan om ze te maken.

Het lijf van de spin is de dennenappels. De lange poten worden gemaakt van pijpenragers. Wij gebruikten vier lange pijpenragers per spin die we in de dennenappel wurmde. Het uiteinde van de pijpenragers hebben we dubbelgeslagen en in elkaar gedraaid  om de poten wat te verstevigen. Het was best een gepruts de poten op de goede plek te houden en daarvoor hebben we uiteindelijk wat hobbylijm gebruikt om ze vast te zetten.

Met zwarte acrylverf hebben de kinderen de dennenappel en de poten geverfd. Noortje heeft nog geprobeerd een wit kruis op de rug te schilderen maar door de onregelmatige dennenappel werd dat niet zo mooi, maar het valt natuurlijk altijd te proberen.

Voor de ogen hebben we kleine piepschuimen balletjes gebruikt, maar je zou ook kleine pompoentjes kunnen gebruiken die je vaak ziet in hobbysetjes. Als laatste plakten we de wiebeloogjes op de oogballen. En nu staan de spinnen midden op onze werktafel iedereen lekker bang te maken.