Kistjeskast

Kistjeskast


Tijdens onze vorige vakantie hebben wij de bovenverdieping verbouwd, van een grote kamer hebben we twee slaapkamers gemaakt, zie ook deze blog. Inmiddels zijn alle kamers min of meer op orde maar blijven er nog wat kleine klusjes liggen. Veel van die klusjes betreft het op de juiste manier inrichten van de kamers, alles weer een eigen plek geven en spullen uitzoeken die weg kunnen. Ook een kastje voor Noortje haar kamer was zo’n klusje. Daar  zijn we (Noortje en ik) de afgelopen dagen voor aan het werk gegaan. Dit is hoe we het hebben aangepakt:

We gebruikten kistjes van Xenos in verschillende maten en kleuren die we op een leuke manier ten opzichte van elkaar hebben geordend zodat ze min of meer steun aan elkaar hebben en ze tot één geheel gemaakt konden worden. We hadden nog een kastje van Ikea met laatjes die hebben we ook gebruikt.
De kistjes hebben we aan elkaar gelijmd met houtlijm, aan de achterkant hebben we ze met een heel klein schroefje aan elkaar geschroefd in het kleine randje wat iets uitsteekt. Aan de voorkant hebben we ze heel goed geklemd met houtklemmen. We hebben gebruik gemaakt van een paar heel grote houtklemmen om ook goed in de kastjes te komen met de klemmen.
De achterkant hebben we op een aantal hoeken verstevigd zodat we op die plakken de kast aan de muur konden maken. Wij hebben de kast op vier punten tegen de muur bevestigd.
De laadjes van het ikea kastje hebben we ook een kleurtje gegeven. Hiervoor gebruikten we acryl verf. Ik bracht de verf in een paar dunnen laagjes aan hierdoor trekt de verf mooi in het hout en krijg je het na een paar laagjes goed dekkend.
Voor boven het bed, een hoogslaper, maakten we nog een klein nachtkastje.
Zie hier het uiteindelijke resultaat:

+ There are no comments

Add yours