Maan zand

Maan zand


moon sandVan mijn moeder kregen we een zak met Maan zand, kneedbaar zand wat je kunt modelleren en kneden en wat niet uitdroogt. Ik kende het nog niet en wist ook niet dat je het zelf kon maken maar mijn moeder was het ergens tegen gekomen op pinterest en had het voor ons gemaakt. Ze gebruikte daarvoor een fles babyolie en bloem. De verhouding is 8 kopjes bloem op 1 kopje babyolie. Je zou het maanzand ook in de winkel kunnen kopen maar zelf maken is een stuk voordeliger.

De kinderen vonden het leuk en vooral heel erg lekker om mee te spelen. Het was wel lastig om echt iets moois te maken met het zand zoals je met klei wel kunt maar vergeleken met zand in de zandbak ik het wel weer goed te vormen. De babyolie zorgt ervoor dat het heerlijk zacht aanvoelt en je handen gaan lekker ruiken en worden ook helemaal zacht. Eerlijk gezegd kon ik er zelf ook niet vanaf blijven zo goed voelde het.

Wij gebruikten een grote schaal om het zand in te leggen maar beter is het om een plastic bak te nemen met hoge randen zodat het zand niet over de hele tafel en op de grond terecht komt.

moonsand

Maan zand

 

 

+ There are no comments

Add yours