Ot’s avontuurlijkste moment van zijn leven

Ot’s avontuurlijkste moment van zijn leven


Vanmorgen zag Ot deze advertentie voorbij komen op internet. Daar wilde hij wel aan mee doen. Hij schreef zijn meest avontuurlijkste moment van zijn leven eerst op papier en daarna netjes in de computer. Een top prestatie voor zijn doen, helemaal gezien het weinige aantal spellingsfouten en de mooie zinnen met hoofdletters en punten. Nu wilden we het inzenden en zagen we dat er maar 110 tekens gebruikt mogen worden. Balen dus. Om het toch niet verloren te laten gaan bij deze Ot’s avontuurlijkste moment van zijn leven:

Ik ben nu 12 jaar en toen ik 8 jaar was ben ik samen met mijn vader al eens in Lapland geweest. Toen ben ik met een helikopter naar een dorpje gevlogen in de bergen. We waren te gast bij het Sami volk. Het houden van rendieren gaat daar net wat anders dan het houden van koeien. Het is daar een gewoonte rendieren vrij te laten rondlopen. Ze hebben een teken in de oren van een rendier gezet om te laten zien dat dat rendier van die Sami is. Maar er worden ook nieuwe kalfjes geboren en een keer per jaar worden alle rendieren bij elkaar in een hek gejaagd. De kalfjes lopen daar achter hun moeder aan en de moeder is gemerkt in haar oor. De Sami kijkt naar het oor van moeder rendier als daar zijn teken in staat vangen ze het kalfje dat er achter aan loopt met een lasso. Daarna merken ze dat kalfje met het zelfde teken als op hun moeder zo dat als dat kalfje ook jongen krijgt die ook weer gemerkt kunnen worden en ik mocht mee. Het was nacht maar het was zomer dus is het daar bijna de hele nacht licht ik moest een hele berg beklimmen maar dat was het wel waard want daar kwam als een stromende rivier een enorme kudde rendieren aan rennen. Ik heb daar ook rendiertong geproefd ik vond het heerlijk. Gelukkig mocht ik op de terug weg op een quad. Toen ik terug kwam in het dorpje stond daar een oude man pannenkoeken met jam en slagroom te bakken. Toen de pannenkoeken op waren ging ik slapen in een lavo dat is een wigwam van het Sami volk. Dit alles is het avontuurlijkste dat ik ooit heb meegemaakt en wat zou ik graag nog eens naar Lapland gaan.

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment