Voorlezen

Voorlezen


prachtig voorleesboek Ik ben toch zo’n mooi boek aan het voorlezen. Het gebeurt niet vaak dat ik aan alle drie de kinderen tegelijk kan voorlezen uit hetzelfde boek maar dit boek slaat bij alle drie goed aan.

Eigenlijk stond het al jaren op ons lijstje maar het was er nog niet van gekomen te lezen of voor te lezen. Eerlijk gezegd weerhield de dikte, 384 blz, van het boek ons een beetje. Maar tijdens de kerstvakantie zijn we er toch aan begonnen. Inmiddels hebben we drie kwart van het boek gelezen en zitten we met z’n viertjes helemaal in het verhaal. Het is zo meeslepend en prachtig beschreven dat we elke middag heerlijk samen op de bank tijd nemen om verder te lezen.

 

Levende bezems, dat waren jongens tussen de negen en de veertien jaar die als hulpjes van Italiaanse schoorsteenvegers werkten. Dat was geen fijn baantje; ze moesten in stikdonkere, nauwe schoorstenen kruipen, werden vies en kregen vaak roet in hun longen. 

Dit boek gaat over zo’n ‘levende bezem’. Giorgio wordt door zijn vader verkocht aan de man met het litteken. Na een lange en avontuurlijke reis komt hij aan in Milaan. Als schoorsteenvegerjongen moet Giorgio keihard werken en wordt hij slecht behandeld. Hij sluit zich aan bij de ‘Bond van de Zwartgezichten’. Die bestaat uit allemaal levende bezems. Samen proberen ze vrij te komen…

 

 

+ There are no comments

Add yours