Koolwitje

Koolwitje


Deze afgelopen week kwamen de koolwitjes binnen.  We bestelden een pakketje bij de vlinderstichting. Een aantal jaar geleden deden we dit ook maar Noortje en Tije waren toen nog te klein om het echt bewust mee te maken. Deze keer dus speciaal voor hen. Rupsje nooitgenoeg maar dan in het echt.

In het pakket zitten de eitjes van de vlinder, een stelletje rupsen en een paar cocons. De eitjes zijn inmiddels uitgekomen en de rupsen zijn gegroeid, maar de cocons zijn nog steeds hetzelfde. De kinderen houden goed in de gaten wat er allemaal gebeurt in de rupsenbak, elke dag maken we de boel schoon en geven we nieuwe koolblaadjes.

Vandaag heeft Ot met de microscoop een babyrupsje bekeken. Ot gaf een tijdje terug aan dat hij biologie wilde. We besteden eigenlijk ongemerkt al veel aandacht aan dit vak maar nu wil Ot het echt op zijn weekschema. Omdat maandag altijd een beetje een moeilijke dag is voor Ot staat biologie als eerste op de planning en dat is leuk. We gebruiken een oud schoolboek van Biologie voor jou en vandaag was de les over de microscoop aan de beurt.  We hebben alles nauwkeurig bekeken en benoemd en zijn daarna aan de slag gegaan. de rupsen waren net uit hun vel gegroeid en  Ot heeft het velletje van de rups vergroot. daarna moest een babyrupsje er aan geloven. Het beestje mocht levend onder de loop en kroop vrolijk heen en weer. Ondertussen bekeek Ot het met een vergroting van 10x en nog eens 10x. En toen bleek dat zelfs dat kleine rupsje al vol haren zit. Grappig.

+ There are no comments

Add yours