Leren lezen

Leren lezen


Lezen was moeilijk, lastig, vermoeiend en vooral niet leuk. STOM!

O wat vond ik het moeilijk om dit te accepteren en vooral los te laten en te vertrouwen dat het wel goed zou komen. Al een paar maanden zijn we van het schoolse leren af en unschoolen we. Lezen deed Ot dus haast niet meer want lezen was stom. Toch wilde hij de laatste tijd ‘s avonds wel in de zelfleesbijbel lezen. Tot mijn grote vreugde ging dit erg goed en las hij eigenlijk best al heel vlot.

Een paar weken terug kwamen we in de boekhandel en begon Ot over een boek van Geronimo Stilton, je weet wel die van de tekenfilm!!!!???? Die wilde hij om zelf te lezen. Eerst geloofde ik het niet zo, maar Ot bleef maar vragen om een boekje van Geronimo. Veel te moeilijk dacht ik, dat levert alleen maar meer lees stress op. Dus stelde ik het al een paar weken uit. Maar ja, volg je kind, dat is waar het om gaat bij unschooling. Dus kocht ik deze week toch maar een boek van Geronimo….

Ot draagt het heel de tijd bij zich, neemt het mee naar bed, wil er heel graag samen met mij uit lezen maar leest dan echt zelf (met hier en daar wat hulp van mij). Ik sta verteld. Vanavond is dit wat hij zei: “Ik vind lezen echt heel leuk. Ik kan het al goed hè mam, het is gewoon echt heel leuk”.

Reeks05_Mysterie_Gezonken_Schat

shapeimage_2

+ There are no comments

Add yours