Mei 2018 Update

Mei 2018 Update


In mei 2016 schreef ik voor het laatst op deze blog. De afgelopen twee jaar heb ik veel tijd en aandacht besteed aan het opstarten van een nieuw bedrijf waardoor ik bewust niet heb geblogd.

Ook ons thuisonderwijs is in deze afgelopen jaren veranderd. Onze oudste zoon Ot is doorgestroomd naar een MBO4 opleiding. Via een toelatingstoets een intakegesprek en nog eens extra toetsen vanwege zijn thuisonderwijs achtergrond, is hij toegelaten. Hij had er zin in, een nieuw avontuur. Inmiddels zit het eerste schooljaar er al weer bijna op en gaat het goed met hem.

De twee jongste Tije van 12 en Noortje van 11 krijgen nog net als altijd thuisonderwijs. Elk op hun eigen tempo. Tije maakt nu zo’n beetje de overgang naar de middelbare, de boeken van het basisonderwijs worden vak voor vak vervangen voor boeken van de middelbare. Tije’s grootste passie is LEGO, hij maakt geweldig mooie bouwwerken waarin hij tot in details alles precies overdenkt en bouwt. Noortje is nog bezig met de bovenbouw van het basisonderwijs, helaas gaat bij haar het lezen erg moeizaam en ontwikkelt zij zich daardoor op een geheel eigen tempo. Haar interesses liggen vooral op het creatieve vlak, naaien op de naaimachine is bijvoorbeeld een echte hobby.

Mijn dagen als thuisonderwijsmoeder en ondernemer zijn intensief. Het is soms zoeken naar de juiste balans. Gelukkig kunnen Jeroen en ik veel samen doen zodat we ondanks de drukte tijd hebben om met de kinderen op te trekken en er voor ze te zijn.

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren